هفتاد و دومین پیش‌نشست علمی کنگره بین‌المللی علامه طباطبایی برگزارشد.

هفتاد و دومین پیش‌نشست علمی کنگره بین‌المللی علامه طباطبایی رحمة‌الله‌علیه با موضوع سیره سلوکی و عرفانی علامه طباطبایی و شاگردان دوشنبه 10 اسفند برگزار شد.

این پیش‌نشست علمی دوشنبه 10 اسفند 1401 از سوی پژوهشکده تمدن توحیدی و با همکاری دبیرخانه کنگره و با حضور جمعی از اندیشمندان اسلامی کشور مالی به صورت حضوری در مجمع عالی حکمت اسلامی برگزار و آیت‌الله حسن رمضانی عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با موضوع سیره سلوکی و عرفانی علامه طباطبایی و شاگردان به ارائه بحث پرداختند.

در ابتدای جلسه حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای غریب‌رضا که دبیر علمی نشست را بر عهده داشتند ضمن خوش آمد گویی به میهمانان بویژه اندیشمندان اسلامی و شخصیت‌های علمی کشور مالی مقدمه‌ای در خصوص بحث بیان کردند.

در ادامه آیت الله حسن رمضانی استاد فلسفه و عرفان حوزه علمیه پس از بیان تفسیری از آیه «إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ يَهْدِي لِلَّتِي هِيَ أَقْوَمُ» از نگاه علامه طباطبایی، بیان داشتند که انسانی که قصد سیر و سلوک در مسیر الهی را دارد باید آن‌قدر با قرآن انس داشته باشد که قرآن با جان او وحدت پیدا کند و متحد شود. هر چقدر انسان ملتزم به قواعد شرعیه و اوامر الهی و پیروی از اولیای الهی باشد در سیر به سوی حق، مقام و مرتبه او بالاتر خواهد بود. ایشان در ادامه علامه طباطبایی را مصداق شخصی که نفس او با قرآن وحدت پیدا کرده بود، دانسته و به نقل از شاگرد ایشان مرحوم حضرت آیت الله حسن زاده آملی سیر سلوکی علامه را پایبندی و پیروی از قوانین شرعیه و اولیای الهی دانستند و با بیان تفسیری از آیه إِنَّ الَّذِينَ كَذَّبُوا بِآيَاتِنَا وَاسْتَكْبَرُوا عَنْهَا لَا تُفَتَّحُ لَهُمْ أَبْوَابُ السَّمَاءِ وَلَا يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ حَتَّى يَلِجَ الْجَمَلُ فِي سَمِّ الْخِيَاطِ وَكَذَلِكَ نَجْزِي الْمُجْرِمِينَ، بیان داشتند کسانی که در مقابل اولیای الهی استکبار ورزیده و آنها را رد می‌‌کنند، دچار انسداد شده و درهای رحمت الهی به سوی آنها بسته شده و اهل بهشت نخواهند بود. ایشان مراد از مجرمین در آیه را دارای جِرم و حجیم دانسته که در اثر تعلقات دنیوی انسان حجیم شده و از منفذ و دریچه معرفت الهی قابلیت عبور را ندارد.

در ادامه آیت الله رمضانی به سؤالات برخی از حضار و جمعی از اندیشمندان اسلامی کشور مالی، همچون: چگونگی وحدت نفس انسان با حقیقت قرآن، دیدگاه اهل بیت علیهم السلام در مورد صوفیه، کتاب‌هایی که برای عرفان باید مطالعه کرد و جایگاه ذکر در عرفان و …. پاسخ دادند.