خانه کتابخانه

کتابخانه

کتابخانه تخصصی علوم عقلی اسلامی وابسته به مجمع عالی حکمت اسلامی در راستای اهداف و وظایف مجمع عالی به منظور ارائه خدمات پژوهشی و علمی به محققان و پژوهشگران علوم عقلی تاسیس شد. این کتابخانه با هدف سازماندهی و جمع­آوری منابع اطلاعاتی در حوزه علوم عقلی اسلامی (فلسفه، کلام، و عرفان) در تاریخ ۲۴ خرداد ۱۳۸۸ همزمان با سالروز ولادت باسعادت حضرت زهرا (س) و امام خمینی (ره) رسماّ افتتاح شد.
کتابخانه تخصصی علوم عقلی دارای بخش ­های امانت، سالن مطالعه، خدمات فنی (فهرست نویسی، رده بندی و آماده ­سازی منابع)، سفارش و تهیه، نشریات و آرشیو، و مبادله و اهدا است.
مخزن کتابخانه به صورت باز بوده است و نظام رده بندی کتابخانه بر اساس رده­ بندی کتابخانه کنگره (LC ) می باشد. همچنین نرم افزار مورد استفاده نرم افزار کتابخانه ای سیمرغ (نوسا) است که قابلیت جستجو از طریق عنوان، نویسنده، موضوع، ناشر و غیره را داراست. فهرست کتابخانه تخصصی علوم عقلی از طریق پایگاه اطلاع­ رسانی کتابخانه ­های ایران قابل دسترسی است. برای جستجو در منابع کتابخانه تخصصی علوم عقلی از طریق وبگاه سیمرغ می توانید از پیوند موجود در پایین صفحه استفاده کنید.
تا ابتدای تیر ماه ۱۳۹۹ کتابخانه تخصصی علوم عقلی دارای چندین مجموعه مجزا به شرح ذیل می باشد:

مجموعه کتب فارسی و عربی: ۱۵۷۱۰ عنوان (۲۱۴۰۲ جلد)

مجموعه کتب لاتین: ۱۹۰ عنوان (۲۹۰ جلد)

بانک سمعی و بصری: این بانک دارای ۳۴۰ لوح فشرده نرم­افزاری، صوتی و تصویری است. این بانک اکثر نرم افزارهای حوزه علوم اسلامی و عقلی را داراست. همچنین کتابخانه دیجیتال ارغنون (کتب فلاسفه غرب به زبان اصلی با فرمت PDF و Word ) در این این بانک قرار دارد.

مجموعه جزوات: تعداد ۱۸۷ عنوان از جزوات و دست نوشته های آیت الله فیاضی و استاد عبدالرسول عبودیت در زمینه­ های فلسفی و عرفانی ، و همچنین میزگردهای علمی مجمع و نشست های جنبش نرم افزاری به صورت امانت در محل در اختیار محققان قرار دارد. همچنین از میزگردهای علمی که توسط مجمع عالی حکمت اسلامی برگزار شده است، جزواتی موجود می باشد.

نشریات: تعداد ۵۰ عنوان نشریه مستمر و ۲۵ نشریه غیرمستمر در قفسه های مخصوص نشریات در سالن مطالعه موجود می باشد.

بانک مقالات: این بانک دارای ۱۰۳۷۷ عنوان مقاله از نشریات موجود در کتابخانه تخصصی علوم عقلی است که قابلیت جستجو از طریق عنوان، نویسنده و نام نشریه را داراست.

عضویت در کتابخانه تخصصی علوم عقلی رایگان می باشد. شرایط عضویت، مدت امانت و سایر موارد در آیین نامه کتابخانه در پایین صفحه قابل دسترس می باشد.
ساعات کاری کتابخانه:

شنبه تا چهارشنبه ۹ الی ۱۸
 پنج شنبه  ۹ الی ۱۳

 

خدمات ارائه شده در کتابخانه تخصصی علوم عقلی به شرح ذیل می­ باشد:

امانت: تعداد ۳ الی ۴ کتاب به مدت دو هفته بدون تمدید

سالن مطالعه: طبق ساعات کاری مجمع عالی در اختیار پژوهشگران و محققان می ­باشد

نشریات و آرشیو: نشریات مستمر و غیرمستمر موجود در زمینه علوم عقلی در سالن مطالعه در اختیار پژوهشگران می با شد و در صورت نیاز به شماره های قبلی آن در قسمت آرشیو نشریات قابل دسترس می باشد.

نرم افزارهای علوم اسلامی: ۲ رایانه جهت استفاده در سالن مطالعه موجود می باشد. این رایانه ها حاوی نرم افزارهای علوم عقلی، کلامی و عرفانی می ­باشد.

اینترنت: ارائه خدمات اینترنت در سالن مطالعه از طریق ۳ دستگاه رایانه در بخش اینترنت جهت استفاده اعضاء قابل دسترس است.

بانک مقالات: مقالاتی که در نشریات موجود در بخش نشریات می باشد در این بانک جمع آوری شده است و قابلیت جستجو از طریق عنوان، نویسنده و نام نشریه را داراست. همچنین کتابخانه تخصصی علوم عقلی اسلامی مشترک پایگاه مجلات تخصصی Noormags است و پژوهشگران می توانند هر مقاله ای را از آن دانلود نمایند.
دسترسی به نرم افزار های نور: نرم افزارهای نور(قاصدک نور) به صورت اینترنتی به آدرس الکترونیکی  https://noor.miz.cloud قابل دسترس می باشد، برای دریافت نام کاربری و کلمه عبور به کتابخانه مراجعه شود. همچنین این نرم افزار از طریق رایانه در محل کتابخانه قابل دسترس می باشد.

منابع کتابخانه تخصصی علوم عقلی اسلامی با پیشنهاد اعضای پیوسته مجمع عالی حکمت اسلامی، گروه های علمی، و اعضای کتابخانه از نمایشگاه های معتبر کتاب، ناشرین وکتاب فروشی­ های تخصصی تامین می شود.
مراجعین و پژوهشگران ارجمندی که قصد پیشنهاد خرید کتاب در زمینه علوم عقلی را دارند می توانند از طریق یکی از روش های ذیل اقدام نمایند:

مراجعه حضوری: با مراجعه حضوری به کتابخانه تخصصی علوم عقلی و تحویل مشخصات کتاب پیشنهادی به کتابدار؛

تلفن: از طریق تماس با کتابخانه تخصصی علوم عقلی با شماره۱۱-۷۷۵۷۶۱۰-۰۲۵۱ داخلی ۲۱۹ و ارائه مشخصات کتاب پیشنهادی؛

پست الکترونیکی: با ارسال مشخصات کتاب به پست الکترونیکی کتابخانه به نشانی (lib@hekmateislami.com) منبع خود را پیشنهاد بدهند.

لازم به ذکر است که در ارسال منابع پیشنهادی حتما مواردی همچون عنوان کتاب، نویسنده، و ناشر ذکر گردد. پیشنهادات خرید کتاب بعد از بررسی و مرتبط بودن آن با علوم عقلی با تعیین اولویت در اسرع وقت تهیه خواهد شد. پژوهشگران و محققان علاقمند به حوزه علوم عقلی می توانند با پیشنهادات و انتقادات سازنده خود از طریق پست الکترونیک کتابخانه، ما را در جهت خدمت رسانی کیفی و بهتر یاری رسانند.